Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Φθηνές διακοπές, με λίγο ψάξιμο

Καλοκαιρινές διακοπές; Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα νοικοκυριά τις καθιστά απλά… απαγορευτικές!!! Η πλειοψηφία του κόσμου για φέτος το καλοκαίρι έχει αποφασίσει είτε ότι θα μείνει στα σπίτια του, πηγαίνοντας για μπάνιο σε κοντινές παραλίες, είτε ότι θα αποδράσει από την καθημερινότητα για 2-3 μέρες το πολύ… Και όμως με λίγο ψάξιμο παραπάνω μπορείτε να βρείτε μεγάλες προσφορές και να κάνετε φθηνές διακοπές!!!
Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει το τοπίο στον ελληνικό τουρισμό. Η σεζόν ήδη ξεκίνησε με τις τιμές να σημειώνουν σημαντική πτώση, έως και 40%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πλέον μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο από 30 - 35 ευρώ το φτηνότερο ακόμα και για την περίοδο αιχμής κοντά στο Δεκαπενταύγουστο!
 
Βέβαια για να μπορέσετε να κάνετε φτηνές διακοπές θα πρέπει και να ψάξετε, δηλαδή να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην αναζήτηση τόσο του προορισμού σας, όσο και του μέσου δια του οποίου θα κλείσετε τα δωμάτιά σας. Το Διαδίκτυο είναι πάντως η καλύτερη λύση για να βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές, αφού με μια μικρή αναζήτηση στα ταξιδιωτικά site θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολύ χαμηλές τιμές για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου σε ολόκληρη τη Μαγνησία χερσαία και παραθαλάσσια αλλά και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
 
Επίσης η ευελιξία στις μέρες άφιξης και αναχώρησης στο κατάλυμα θεωρείται στρατηγικής σημασίας για το τελικό κόστος των διακοπών. Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, αν οι πελάτες είναι διατεθειμένοι να μεταθέσουν μια - δυο μέρες πριν ή μετά την έναρξη των διακοπών τους μπορούν να επωφεληθούν από τα «κενά» που έχουν πολλά ξενοδοχεία στις κρατήσεις τους και να βρουν δωμάτια σε πολύ καλές τιμές.
 
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η τάση είναι οι Έλληνες (όπως άλλωστε κάνουν και οι ξένοι) να «σπάνε» τις διακοπές τους σε διήμερα, τριήμερα ή τετραήμερα. Όσοι όμως αποφασίσουν να κάνουν κράτηση για περισσότερες από επτά νύχτες, μπορούν να διαπραγματευτούν πολύ καλύτερη τιμή.
 
Δωμάτια από 30 ευρώ!!!
Μια αναζήτηση λοιπόν στο διαδίκτυο θα σας αποζημιώσει. Οι τιμές των δωματίων κυμαίνονται από 30 έως και 50 ευρώ το πολύ για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία έως και δύο αστέρων, ενώ για ξενοδοχεία από τρία έως και πέντε αστέρια μπορείτε να βρείτε τιμές από 40 έως και 80 ευρώ! Φυσικά υπάρχουν και τα πιο ακριβά… για όσους μπορούν να τα διαθέσουν.
 
Ανάλογα με την περιοχή αλλάζουν και οι τιμές. Φτηνότερα καταλύματα θα βρείτε στην χερσαία Μαγνησία, ενώ λίγο πιο τσιμπημένα είναι όσα βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές είτε του Πηλίου είτε του Βόλου. Πολύ λογικές είναι όμως οι τιμές στα νησιά.
 
Συγκεκριμένα σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ υπάρχουν προσφορές καταλυμάτων που αν κάποιος κλείσει το δωμάτιο του από εκεί θα έχει μειωμένη τιμή. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο επισκέπτης έχει κέρδος το λιγότερο 20 ευρώ την ημέρα ενώ μαζί με την προσφορά στην τιμή δίνονται και δώρα.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Τρίκερι μαζί με το δωμάτιο το ξενοδοχείο δίνει προσφορά ένα γεύμα σε ψαροταβέρνα της περιοχής! Στην Πορταριά η τιμή από 70 ευρώ μέσω διαδικτύου κατεβαίνει στα 35, ενώ αν κάνετε και δεύτερη διανυκτέρευση θα έχετε μισή τιμή!
 
Σε όλες τις προσφορές περιλαμβάνεται πρωινό, ενώ σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία οι ιδιοκτήτες κάνουν ειδικές τιμές για οικογένειες, φοιτητές και σε μερικά και σε ηλικιωμένους.
 
Όπως επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης «είναι επιλογή των ξενοδόχων να ρίχνουν τις τιμές. Το μεγαλύτερο μέρος, και είναι προς τιμήν τους αυτό, έχει πολύ χαμηλό τιμολόγιο ώστε να έρθουν οι Έλληνες στην περιοχή μας που είναι και οι κυρίαρχοι πελάτες».
 
Μεγάλα πακέτα… μεγάλα δώρα!!!
Αν έχετε αποφασίσει ότι θα κάνετε τελικά καλοκαιρινές διακοπές και ότι αυτές θα είναι μία εβδομάδα τότε θα απολαύσετε ακόμα μεγαλύτερες προσφορές. Ξενοδοχείο στο Πήλιο για τέσσερις διανυκτερεύσεις προσφέρει ένα δωρεάν δείπνο – εκτός από το πρωινό που είναι μέσα στο πακέτο – αλλά και μία θεραπεία relaxing μασάζ για 25 λεπτά για δύο άτομα.
 
Στον Άγιο Λαυρέντιο κατάλυμα στις τέσσερις διανυκτερεύσεις δίνει την μία δώρο, ενώ και στις Μηλιές οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Μπορείτε να βρείτε όμως – αν δεν σας ενδιαφέρουν οι μεγάλες ανέσεις – και studio στη περιοχή της Αφήσσου με 17 μόλις ευρώ!!!
 
Σε ό,τι αφορά τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που από πολλούς θεωρούνται τιμολογιακά απαγορευτικά, και εκεί οι επαγγελματίες έχουν προσαρμοστεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Οι τιμές μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είναι ιδιαίτερα χαμηλές και μπορείτε να βρείτε τόσο στην Σκιάθο, όσο και στην Σκόπελο και την Αλόννησο δωμάτια που ξεκινούν από 40 ευρώ, σε ενοικιαζόμενα μπορείτε να βρείτε ακόμα χαμηλότερες τιμές.
 
Επίσης πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν διαμονή για το πρώτο παιδί έως 12 ετών, οπότε αυτομάτως μειώνεται σημαντικά το συνολικό κόστος διακοπών για μια οικογένεια.
 
Με κόστος 280 - 350 ευρώ για μία βδομάδα παραμονής υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν «πακέτα» διαμονής μιας εβδομάδας που περιλαμβάνουν ημιδιατροφή ή και καλύπτουν όλα τα γεύματα και έξτρα παροχές (all inclusive). Τα πακέτα προσφορών ξεκινούν από τα 200 ευρώ ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις σε καταλύματα δύο αστέρων, ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 350 ευρώ το άτομο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και ανεβαίνει στα 400 - 500 ευρώ ανά άτομο σε καλές μονάδες τεσσάρων αστέρων.
 
Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ένα σημαντικό στοιχείο. Όσοι επιλέξετε να κλείσετε τις διακοπές σας από το διαδίκτυο πρέπει να ξέρετε ότι θα σας ζητηθεί προκαταβολή η οποία – προσέξτε το αυτό – αν θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας δεν επιστρέφεται!!! Οπότε πριν κάνετε κλικ στην κράτηση να είστε εντελώς σίγουροι.
 
ΕΝΘΕΤΟ
Σαλπάρετε οικονομικά!
Μπορεί οι ναύλοι στην ακτοπλοΐα να εμφανίζονται ελαφρώς αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο ο ανταγωνισμός που άναψε για τα καλά στο Αιγαίο έχει προκαλέσει έναν ανηλεή πόλεμο προσφορών που μπορούν να εκμεταλλευθούν στο έπακρον όσοι καταφέρουν να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
 
Σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων, σε ποσοστό 10%, προχώρησε η Hellenic Seaways, ενώ ίδια είναι η μείωση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με το δελφίνι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία υιοθετεί το φθηνότερο εισιτήριο τόσο για τις επιβατικές, όσο και για τις εμπορευματικές μεταφορές, δεδομένου ότι καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ που αφορούσε στην ασφάλιση επιβατών και οχημάτων, το οποίο αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχονταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.
 
Ειδικές εκπτωτικές τιμές εφαρμόζονται και από την NEL LINES τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες των νησιών των Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα η έκπτωση για τους κατοίκους είναι 10%, ενώ για τους επισκέπτες είναι 20% σε επιβάτες και ΙΧ με μόνη προϋπόθεση για την εορταστική έκπτωση, την προσκόμιση παραστατικού που να αποδεικνύει την κράτηση σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
 
*Τα site στα οποία βρέθηκαν οι πληροφορίες και οι προσφορές δεν χρησιμοποιήθηκαν στο ρεπορτάζ για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Είναι στη διάθεση της εφημερίδας για όποιον ενδιαφέρεται.


ΙΝΦΟ
Λύσεις για φτηνότερες διακοπές
  • Κλείστε τις διακοπές σας από το διαδίκτυο. Με λίγο ψάξιμο παραπάνω θα βρείτε μεγάλες προσφορές για το Βόλο, το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων
  • Βρείτε πακέτα διακοπών. Στις πολλές διανυκτερεύσεις παρέχουν στους πελάτες τους πολλά δώρα!!! Πρωινό, δωρεάν η μία διανυκτέρευση, δωρεάν γεύμα ή ακόμα και δωρεάν σπα και μασάζ είναι μόλις μερικά από αυτά
  • Κανονίστε τις διακοπές σας λίγο καιρό πριν ξεκινήσετε. Όσο νωρίτερα τόσο φτηνότερα θα βρείτε να κλείσετε δωμάτια. Οι επαγγελματίες πάντα εκμεταλλεύονται την «τελευταία στιγμή»!!!
  • Και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων γίνονται εκπτώσεις 20% στα ακτοπλοϊκά των καραβιών και 10% στο εισιτήριο με το δελφίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου