Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είπαν Λαγκάρντ - Βενιζέλος

 Σε κλίμα αμφισβήτησης, αν όχι δυσπιστίας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως οι σκληρές αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση έχουν αλλάξει το κλίμα και ότι
"έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα".
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως αν δεν κάνουμε αυτές τις θυσίες η κυριαρχία μας είναι σε κίνδυνο.
 
Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters πως το ΔΝΤ αναμένει γραπτή δέσμευση από την Ελλάδα πριν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Το ΔΝΤ σε δήλωση του αμέσως μετά την συνάντηση ανέφερε πως η αποστολή των επικεφαλής της τρόικα ενδέχεται να επιστρέψει στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.


Στην δήλωση αναφέρεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συζήτησαν τους όρους της επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί παρουσία του επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν και του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ.
Νωρίτερα σε δηλώσεις στο περιθώριο της τελευταίας μέρας των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, όπως είπε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς.
Ο κ. Βενιζέλος, πριν τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με τον οποίο συζήτησε κυρίως την εφαρμογή της συμφωνίας της 21η Ιουλίου.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας μίλησε στο σημερινό γεύμα του ΔΝΤ με θέμα: "Σπάζοντας το φαύλο κύκλο".
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς στις αιτίες και στις προεκτάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες και τις ενέργειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου